Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo új Down lemezt ígér erre az évre

Mindenképpen lesz 2011-ben új Down lemez – mondta a CraveOnline-nak Phil Anselmo. A New Orleans-i ötös tagjai nemrég leültek és átfutottak pár aktuális ötleten, most pedig már csak az énekesnek kell csatlakoznia hozzájuk, hogy véglegesítsék a dalokat a korábban feldemózottak mellett.

„Szakítunk időt a Downra", fogalmazott az énekes a portálnak. „A múlt héten volt egy találkozónk, ahol egyeztettük a dolgokat. Jimmy Bower februárban csinál egy Eyehategod turnét, de utána, márciustól koncertezhetünk is. Talán csak mindenféle kisebb helyi buli, de lehet, hogy még a Mardi Grashoz kapcsolódóan is belefér néhány fellépés..."

Anselmo szerint a bandának bőségesen akad friss anyaga, egyszerűen csak végső formába kell önteni az ötleteket. „A srácok mutattak nekem új ötleteket, amiken dolgoztak, és nagyon jól szóltak", elevenítette fel a találkozót Phil. „Ígéretesnek tűnik a zene, és már csak rám van szükségük a kibaszott próbateremben. Vagyis idén mindenre sor kerül, egyszerűen így kell lennie. Tudom, hogy ez olyan téma, ahol komoly felelősségünk van: a Down rajongótábora rettentően lojális, szóval nem akarom cserben hagyni őket. Megérdemlik, hogy új zenét kapjanak tőlünk, és van is új zenénk. Feldemóztunk pár dalt korábban, és akadnak még olyan korábbi témák is, amiket sosem adtunk ki, így soha senki nem is hallhatta őket. Hé, mindenki: ne stresszeljetek! Közeleg a Down ideje."

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az évek óta ígérgetett akusztikus EP megvalósulhat-e vagy sem. Kirk Windstein mindenesetre tavaly nyáron azt mondta a Shock!-nak, hogy a négyes Down album a tervek szerint elsősorban a klasszikus 1995-ös NOLA debüt riffesebb, morózusabb vonalán mozog majd.

Phil a Down mellett egyébként gőzerővel dolgozik első szólólemezén is, illetve szabad perceiben Arson Anthem nevű hardcore hobbiprojektjével is koncertezget itt-ott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.