Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alice Cooper: „Egyszer pisztolyt tartottam Elvis fejéhez”

Alice Cooper élete egyik sajátos epizódját elevenítette fel a brit Mirrornak. A sokk rock keresztapja 1971-ben azonos hotelben szállt meg Elvis Presleyvel, és ha már éppen így alakult, természetesen találkoztak így – de egészen másképp, mint ahogy azt Alice előzetesen elképzelte...

„Mindig is óriási rajongója voltam kölyökként, szóval felmentem az emeletre, hogy találkozhassak vele. A liftnél ott találtam Liza Minnellit és a pornósztár Linda Lovelace-t is", mesélt élményeiről Alice, akit Elvis lakrésze környékén fegyveres testőrök egész hadserege várt, és egy alapos motozás után sikerült is bejutnia a Királyhoz. „Elvis bevitt a konyhába, kinyitott egy fiókot, kiszedett belőle egy töltött pisztolyt, és azt mondta, tartsam a fejéhez. Egy rövidcsövű 32 milliméteres volt, és fogalmam sem volt, mit csináljak. Ott álltam vele, kezemben a pisztollyal, és folyamatosan az járt az eszemben, hogy ha véletlenül bejön az egyik testőre, és meglátja, amint éppen fegyvert tartok Elvis fejéhez, menten agyonlő. Egy hang a bal fülemben viszont azt mondogatta: hé, ez történelem, öld meg, örökké te leszel a fickó, aki megölte Elvist! A másik fülembe pedig azt súgdosta valaki, hogy nem ölhetem meg, hiszen mégis Elvis Presleyről van szó – elég lesz csak megsebezni, és csupán pár évet kapok..."

A történet végül teljesen más véget ért. „Hirtelen, egy másodperc töredéke alatt Elvis kirúgta a kezemből a fegyvert, aztán elkapott és levitt a földre. Így teszel ártalmatlanná egy fegyveres támadót – mondta", emlékezett vissza Alice a bizarr találkozásra.

Az énekes következő albuma, a Welcome 2 My Nightmare – a legendás 1975-ös Welcome To My Nightmare folytatása – a jövő évre várható. Alice még a megszokotthoz képest is elképesztő színpadi show-t ígér az anyaghoz kapcsolandó turnéra, a lemezre pedig több vért és igen lecsiszolt dalokat. Az album hangzása várhatóan eléggé retrós lesz, a múltidézés legtökéletesebb garanciájának pedig az tűnik, hogy Cooper fő szerzőtársa és producere az a Bob Ezrin, akivel gyakorlatilag összes klasszikus '70-es évek-beli lemezén együtt dolgozott, így természetesen az első Nightmare-en is. Három dalban is szerepel majd Michael Bruce gitáros, Dennis Dunaway basszusgitáros és Neal Smith dobos, vagyis az 1997-ben elhunyt Glen Buxton gitáros kivételével újból összejön az a formáció, mely Alice Cooper első hét albumán játszott. A név akkoriban ugyebár még nem elsősorban a frontembert, hanem magát a bandát jelentette – és éppen a Welcome To My Nightmare volt az első anyag, amin az énekes már más hangszeresekkel, deklaráltan szólóművészként melózott.

Alice utoljára 2008-ban adott ki stúdióalbumot Along Came A Spider címmel. Az énekes tavalyi bécsi koncertjéről szóló beszámolónkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.