Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alapember távozott a Dalriadából

Nyárutó címmel, január 19-én lát napvilágot a Dalriada friss nagylemeze a Nail Records gondozásában. A csapat közvetlenül a megjelenés előtt egy dobosváltást is levezényel.

1025dalriada

„A mai napon szeretném megosztani a nyilvánossággal azt a döntésemet, amit már egy ideje tud a második családom, a Dalriada többi tagja. Elhagyom a zenekart”, tette közzé Rieckmann Tadeusz, a zenekar dobosa. „Tizennyolc év, megszámlálhatatlan közös és megismételhetetlen élmény után elhagyom azt a zenekart, amit közösen alapítottunk Andrissal és Laurával. Az okokra nem szeretnék bővebben kitérni, a részletek csakis rám és a zenekar fennmaradó részére tartoznak. Ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni, hogy barátságban válunk el egymástól. Jóformán mindent, amit a zenekari életről, turnézásról, dalírásról, menedzsmentről tanultam, ennek a brigádnak köszönhetek. Örök hálám ezért és minden másért. Sok szerencsét és rengeteg kitartást. Csak mint eddig. Utolsó közös bulink január 19-én lesz Pesten, a Barba Negra klubban. Gyertek el és búcsúzzunk el egymástól méltó módon! Természetesen NEM hagyok fel a zenéléssel. A Sunwharfban énekesként, a Týrben pedig dobosként folytatom az ipart. Találkozunk még…”

„Tizennyolc év közös munka, tíz lemez, sok száz koncert, több tízezer megtett kilométer és számtalan felejthetetlen élmény után Tadeusz Rieckmann szakmai és magánéleti okokból elhagyja a zenekar sorait”, így a zenekar. „Döntését sajnálattal vettük tudomásul; fontos viszont kihangsúlyozni, hogy az elválás teljesen baráti módon zajlik le. Tadeusz utódja Monostori Ádám lesz, akit a komáromi Vesztegzár dobosaként ismerhettek, és akivel az első teljes hosszúságú bemutatkozó bulinkat január 20-án, Pécsett fogjuk adni, de néhány számban már január 19-én, a budapesti Barba Negrás turnényitón is közreműködik majd. A tavaszi és nyári koncerteket a tagcsere semennyiben sem érinti: minden buli meg lesz tartva a meghirdetetteknek megfelelően. Az utolsó koncert ezzel a felállással január 19-én, pénteken lesz a Barba Negrában, ami így, egyben Tadeusz búcsúbulija is lesz. A Dalriada zenekar ezúton is köszönetet mond Tadeusznak az elmúlt tizennyolc közös évért, és egyben sok szerencsét és sikert kívánunk neki az elkövetkezendőkben!”

dalriada_cAz új Dalriada-lemez dallistája az alábbi lesz:

01. Megöltek egy legényt
02. Hollórege
03. Táltosok álma
04. Nyárutó
05. Búsirató
06. Thury György Balladája 1. rész
07. Laus Deo
08. Thury György Balladája 2. rész
09. Komámasszon
10. Áldja meg az Isten
11. Hajnali

A Dalriada első magyar zenekarként lép fel a 2018-as spanyol Leyendas Del Rock fesztiválon, többek között a legendás Warlock, a Sepultura, a Sonata Arctica és a Powerwolf mellett. Emellett a meghívást kaptak a jövő nyári Sabaton Open Air fesztiválra, amelyet minden évben a házigazda Sabaton otthonában, a svédországi Falunban rendeznek meg.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Knapp Norbert 2018-01-13 20:13
Jöttem 'megvédeni a Dalriada-t, erre csak egy komment? :))))
Idézet
 
 
+2 #1 pumpika666 2018-01-12 19:37
megunta a nox-metalt? :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.