Shock!

szeptember 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Sgt. Pepper Motörhead-verzióját, vagy valami ilyesmit akartam elkészíteni”

Jövő hétfőn, húsz év szünet után végre ismét Budapesten játszik a Foo Fighters. Dave Grohlék emellett szeptember 15-én új nagylemezzel is jelentkeznek, amelynek Concrete And Gold lesz a címe.

0621foo

A csapathoz köthető Roswell Records és az RCA közös kiadásában érkezik ősszel a Foo Fighters új albuma, a Concrete And Gold, amelyet Greg Kurstin producerkedése mellett rögzített a csapat. Utóbbi Adele, Sia vagy Pink mellől ismert, ám Dave Grohl elsősorban mégis saját zenekara, a The Bird & The Bee alapján választotta ki a munkához. „Talán azért is kértük fel Greget, mert sosem csinált még korábban súlyos rocklemezt, mi pedig sosem dolgoztunk még azelőtt popproducerrel", mondja Grohl. „Eközben pedig a legnagyszabásúbb hangzású Foo Fighters-lemezt akartam elkészíteni: egy gigantikus rockalbumot, de benne Greg Kurstin dallamérzékenységével és hangszerelési finomságaival. A Sgt. Pepper Motörhead-verzióját, vagy valami ilyesmit..."

foofighters_cAz album dallistája az alábbi lesz:

01. T-Shirt
02. Run
03. Make It Right
04. The Sky Is A Neighborhood
05. La Dee Da
06. Dirty Water
07. Arrows
08. Happy Ever After (Zero Hour)
09. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete And Gold

Jelentős változás, hogy a csapatnak mostantól hivatalos tagja Rami Jaffee billentyűs is, aki élőben 2005 óta játszik már velük. A jelenlegi turné után a Foo Fighters Észak-Amerikában turnézik majd, amelynek nyitóállomása és egyik csúcspontja mindenképpen az október 7-ei Cal Jam 17 fesztivál lesz. Ezt maga a Foo Fighters szervezi, ők játszanak rajta headlinerként is, a programban olyan további előadókkal, mint – többek között – a Queens Of The Stone Age, a Cage The Elephant, Liam Gallagher, a The Kills, a Babes In Toyland, a Fireball Ministry vagy a The Obsessed.

A június 26-ai magyarországi koncertre a belépők a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül vásárolhatók meg. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.