Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Red Swamp nyerte az idei Wacken Metal Battle Hungaryt

A Red Swamp nyerte az idei Wacken Metal Battle tehetségkutató hazai fordulóját. A zenekar így részt vehet augusztusban a világ legnagyobb metálfesztiválján.

redswamp_2

Június 12-én, vasárnap zajlott le a legnagyobb hazai metálverseny, a Wacken Metal Battle Hungary, ahol temérdek jelentkező zenekar közül a szakmai zsűri tíz hazai metálbandát választott a megmérettetésre. A verseny főnyereményeként a győztes zenekar képviselheti hazánkat a németországi Wacken: Open Air fesztiválon, mely Európa egyik legnagyobb, immáron sokadjára teltházas metál/hard rock fesztiválja. A zsűri és a közönség egyöntetűen a budapesti Red Swamp zenekart nevezte meg győztesként, így a magukat szmókermetál kategóriába soroló banda viszi majd a lángot az említett fesztiválra, ahol másik huszonkilenc ország legjobb metálzenekaraival versenyezhetnek majd a W:OA fődíjáért.

„Hatalmas öröm számunkra ez a lehetőség, nagyon régen készülünk arra, hogy nagy, nemzetközi színtéren is bemutatkozhassunk, így a Wacken: Open Air fesztiválnál jobb alkalmunk talán nem is lesz, hogy rengeteg embernek elvigyük a szmókermetált – mondja Kovács Greg énekes. – Nagyon köszönjük a WMBH hazai szervezőinek a színvonalas verseny lebonyolítását és hatalmas tisztelet jár az összes fellépő bandának, nagyon erős volt idén a mezőny, valamint a már kora délutántól aktív közönségnek. Mindenképp muszáj kiemelni a rajongóinkat, barátainkat is, mert az ő támogatásuk nélkül sehol sem lennénk. Nagyon hálásak vagyunk és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb formában szántsuk fel a wackeni színpadot! Szmóóók!"

A Red Swamp 2015-ben alakult, Talentométer fődíjas, ÉTER Fesztivál különdíjas, az NKA Hangfoglaló Program által támogatott zenekar. Idén január végén jelent meg harmadik nagylemezük Time To Die címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.