Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A pénz győzött meg, hogy csatlakozzak a Velvet Revolverhez”

Május 17-én megjelenő önéletrajzi könyvében, a Not Dead And Not For Sale-ben Scott Weiland, a Stone Temple Pilots frontembere úgy fogalmaz: annak idején kizárólag a pénzért csatlakozott az előző évtized egyik legsikeresebb szupergroupjához, a Velvet Revolverhez.

„Felraktak pár dalt egy CD-re, a feleségem meg azt mondta: szerintük tetszeni fog nekem, amit csináltak”, írja a könyvben a Rolling Stone szerint Weiland. „Nos, nem tetszett: úgy szólt, mint a Bad Company, én meg sosem szerettem a Bad Companyt. Nagyjából egy héttel később érkezett egy új CD, rajta olyan dalokkal, amiket már hozzám terveztek meg. Nem voltam igazán biztos benne, hogy össze akarok állni ezekkel a srácokkal, de Duff azt mondta, már felkérték őket egy soundtrackhez, és remek pénzt fizetnek érte, így a lóvé végül meggyőzött.” A szóban forgó filmzene bizonyára a Hulké volt, ezen az albumon szerepelt ugyanis az első hivatalosan kiadott Velvet Revolver dal, a később a bemutatkozó lemezre is feltett Set Me Free.

Miután Scott csatlakozott az egykori gunnerekhez, rájött, hogy remek összhangban tudnak dolgozni, maga a zene viszont állítólag továbbra sem állt igazán közel hozzá. „A színpadon olyan energia fortyogott, hogy gyulladásveszélyesnek tűnt az egész. Bármikor bármi megtörténhetett. Veszélyesek voltunk. De nem mondhatom, hogy az a zene a lelkem zenéje volt. Biztos anyagi kalkulációk húzódtak meg mögötte.”

A Velvet Revolver az évtized elején jött össze Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és régi gitáros cimborájuk, Dave Kushner jóvoltából. A három korábbi Guns N’ Roses muzsikus még annak ellenére is Weilandet vette be maga mellé a bandába, hogy korábban Axl Rose mellett igen rossz tapasztalatokat szereztek az egzaltált énekesekkel, Weiland azonban ego-problémáit még legendás drogügyleteivel is súlyosbította. A csapat ennek ellenére az elején abszolút működőképesnek tűnt, 2004-es első albumuk, a Contraband a Billboard-lista első helyén nyitott és több mint 4 millió példányban kelt el világszerte. A lemez turnéján a zenekar Budapesten is játszott. A 2007-es folytatás, a Libertad azonban – a csapat szerint a kiadó nem megfelelő támogatása miatt – meg sem közelítette a debüt eredményeit.

A kudarc nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Weiland a következő évben igen csúnya körülmények között lépett ki a bandából, majd visszatért régi társaihoz az újra aktivizálódó Stone Temple Pilotsba. Azóta persze már kibékült Duffékkal, akik egyébként távozása óta is keresik a megfelelő utódot. Sokáig úgy tűnt, a Slipknot és Stone Sour torok Corey Taylor jelentheti a megfejtést, de az ő csatasorba állítása végül – alighanem elsősorban Slash ellenállásán – meghiúsult.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.