Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Guns N’ Roses és én: könyvet írt kedvenceiről a Hollywood Rose gitárosa

1109vilko2Először jelent meg magyar szerző által írt könyv a Guns N' Rosesról. A Hollywood Rose-ból ismert Takács Vilmos, azaz Vilkó A Guns N' Roses és én. Pisztolytáska és rózsapatron című könyve a Pluralica kiadásában jött ki.

A szerző, Vilkó (született Takács Vilmos) a '90-es évek elején kezdett aktívabban érdeklődni a zene iránt, amely elsősorban a Magyarországra is begyűrűző Guns N' Roses láznak volt köszönhető. Első akkordjait 1993 környékén fogta le édesapja akusztikus gitárján. Más formációk mellett 2006 óta a legnagyobb hazai Guns N' Roses tribute banda, a Hollywood Rose gitárosa, amely csapattal több mint hatszáz koncertet adtak Európa-szerte, és két saját dalokkal teletűzdelt nagylemezt is megjelentettek.

1109vilko1Vilkó a könyvben nem egyszerűen bevezet minket imádott csapata, a Guns világába, hanem átadja azt a hangulatot, amit egy ekkora zenekar körül zenészként és rajongóként egyszerre át lehet élni. „Erről szól ez a könyv, tele emlékekkel, egy hiteles Guns N' Roses elemzéssel, egy olyan elementáris életérzéssel, mely mára már rég elmúlt, és csak kisebb rockkoncerteken lehet nyomaiban újra átélni a színpadon, az öltözőben" – írja Bochkor Gábor az előszóban. A kiadó a könyv hátoldalán így invitálja az olvasót: „Kihozni a pillanatból a maximumot. Több tonna érzést belepréselni egy pár percnyi számba. Újra és újra átélni. Feltöltődni. Tenni a világra. Szeretni a rockot, a Gunst. Ott lenni. Na, így állj neki, mert a szerző is ezt teszi ebben a könyvben."

A több mint száz, egész oldalas exkluzív Guns-fotót tartalmazó masszív kötet (368 oldal) nem lexikon, nem száraz adatok halmaza, hanem „inkább regény", amely végigviszi az olvasót a Guns történetén a zenekari tagok, a turnék vagy éppen az albumok bemutatásával. Teszi mindezt úgy, hogy közben a turnébuszban utazunk, hogy hiteles ízelítőt kapunk a felejthetetlen koncertek vagy a fellépések utáni öltözők hangulatából. Mindenből, ami egy rockzenekart körülvesz.

A kötet egy hosszabb turné során kerül bemutatásra számos vidéki, budapesti és erdélyi helyszínen a következő hónapokban beszélgetések, koncertek és akusztikus gitárestek keretében többek között Szekeres András (Junkies, Stereomilk), Kowalsky (Black-Out, Kowalsky meg a Vega) és a Ganxsta Zolee és a Kartel tagjai közreműködésével. A turnéról és a kötetről folyamatosan frissülő információkat a könyv weboldalán lehet olvasni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.