Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Bon Jovi és az AC/DC voltak 2010 legnagyobb koncertszenzációi

Az amerikai listáról már korábban beszámoltunk, most nyilvánosságra hozták a világszerte kasszírozott 2010-es turnébevételeket is. A lista alapján a Bon Jovi, az AC/DC és a Metallica is ott volt a világ leghatalmasabb koncertattrakciói között a 2010-es év folyamán – derül ki a Reuters összeállításából.

A rangsort vezető Bon Jovi összesen 201,1 millió dollárnyi jegyet értékesített világszerte idén nyolcvan koncerten, a második helyezett Angusék kasszájába 177 millió dollár folyt be összesen negyven bulin, az ötödik helyet elfoglaló Metallica pedig 110,1 milliót kasszírozott hatvan koncerttel. A dobogó harmadik fokán a U2, a negyedik helyen Lady Gaga áll. Annyit azért tegyünk hozzá, hogy Bonóék mindössze harminckét koncerttel verekedték fel magukat a harmadik helyre. Paul McCartney (8.), az Eagles (9.) és Roger Waters (10.) szintén bekerültek az első tízbe.

Ha nem komplett turnékban, hanem egyenként vett koncertekben gondolkodunk, az AC/DC áll a 2010-es csúcson: a banda három teltházas sydney-i és szintén három teltházas melbourne-i stadionbulival foglalta el a lista első két helyét, a harmadik helyre pedig a doningtoni Download fesztivál került, ahol idén – a változatosság kedvéért – az AC/DC, a Rage Against The Machine, illetve az Aerosmith léptek fel a főszínpad headlinereiként a három napon.

Az amerikai összesítésért kattints ide!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.