Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Bad Wolves lemezéhez vett volna fel ma énektémákat Dolores O’Riordan

Épp a több ismert underground metalzenészből álló Bad Wolves első lemezéhez akart felvenni néhány éneksávot Dolores O'Riordan, aki hétfőn hunyt el Londonban. A The Cranberries énekesnője 46 éves volt.

0116dolores

Hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt a The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan. A halál oka egyelőre nem ismert, azonban most kiderült, hogy a 46 éves énekesnő elvileg éppen január 16-án rögzítette volna éneksávjait a Bad Wolves első lemezéhez, amelyre vendégként hívták meg. A Tommy Vext énekest, John Boecklin dobost, Doc Coyle gitárost, Kyle Konkiel basszert és Chris Cain gitárost soraiban tudó csapat a The Cranberries legismertebb slágerét, az 1994-es Zombie-t dolgozta fel idén megjelenő első albumára, ebben bukkant volna fel vendégként Dolores. A kapcsolat gyökere, hogy a Bad Wolves kiadója, az Eleven Seven vezetője, Allen Kovac korábban éveken át menedzselte a The Cranberriest, és elküldte az énekesnőnek a feldolgozást. Doloresnek nagyon tetszett, amit hallott, és egyből jelezte, hogy szívesen szerepelne a szám új változatában.

„A Zombie hihetetlenül mély, személyes dal, és mindig éreztük azt a nyers őszinteséget, amely Dolores színpadi jelenlétéből és felvételeiből áradt", mondja Vext. „Minden zenekarnak valami ilyesmire kellene törekednie. Amikor meghallottuk, hogy szívesen énekelne a mi verziónkban, úgy éreztük, ez a legnagyobb elismerés, amit zenekar csak kaphat."

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 Jóvanakkó 2018-01-17 14:02
most mit írjak? azt, hogy mennyire kedveltem őket anno? igen így volt, persze mellettük sok mást is, de ez a filigrán kislány a szomorúan szép dalaival legalább annyira része volt a kilencvenes éveknek, mint a tamagocsi-őrület, vagy a vasalótalpú női lábbelik... most kezdjek el fanyalogni, hogy régen minden jobb volt? nem biztos, csak én voltam fiatalabb. az viszont biztos, hogy a Cranberries az egyik utolsó banda volt, amelyik a pre-internet korszakban lett híres (ezt a gondolatot Noel Gallaghertől loptam, ő a saját zenekarára értette, de szerintem ráhúzható a Cranberries-re is). ja öregszünk, merthogy simán ki merem jelenteni, hogy igenis visszasírom azokat az időket, amikor még létezett a dallamos pop-rock-folk izé mittudoménmi, tiszta énekhanggal, világos üzenettel. néha beborult az "alteros" mélységekbe, de ami nálunk alter, az pl angliában simán a fősodorba tartozott. értitek, hé achtung bébi, nó níd to argjú, vátsz dö sztóri morning glóri??? ehh hát akkor viszlát kicsi lány, ha látod odaát Tom Petty-t vagy Bowie-t, add át szívélyes üdvözletemet... mi megleszünk itt, van még dolgunk... csak a zene hiányzik... phaszomba már...
Idézet
 
 
#3 iLane 2018-01-17 10:54
Nagyon furcsa volt... egyszercsak eszembe jutott meghallgatni a Zombie-t. 20 éve nem hallgattam, aztán pár órával később ott volt a hírekben, hogy meghalt... totál para. :o
Idézet
 
 
+20 #2 Jézus 2018-01-16 09:22
Nagyon megrázó. Úgy, hogy soha nem is voltam akkora rajongójuk, néhány dalukat ismertem csupán. Ennyire tiszta, őszinte hang csak a legritkább esetekben szól hozzánk, főleg ennyire személyes formában. Egy olyan traumát, mint az ír-angol problémát, és annak hatásait el sem lehetne képzelni személyesebb formában meghallgatni, vagy elolvasni. Írhatják tanulmányok ezreit tények millióival, akkor sem fog így megérinteni és a földhöz verni minden egyes alkalommal, mint ahogyan a hölgy hatására történt.
Nyugodj békében!
Idézet
 
 
+19 #1 19EmpEroR75 2018-01-16 07:33
És az év még el sem kezdődött, a tavalyi év sokkjait sem hevertük ki. A második hír az idén. Tegnap a Motörhead-cikket direkt nem nyitottam meg (de idővel el fogom olvasni), mert egy időre kicsit sok volt már a jóból. Tegnap olvastam a hírt, még mindig nem tértem magamhoz.
Le vagyok sújtva.
Köszönök mindent, Dolores! Köszönöm a hangodat, az érzéseket, a szövegeidet. A "Ridiculous Thoughts"-t különösen.
Nyugodj békében!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.