Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2022-ben európai turnét tervez a Metallica, prágai állomás már biztosan lesz

Fesztiválfellépéseket jelentett be jövő nyárra a Metallica. A listán egyelőre hét rendezvény szerepel, ezeket hamarosan továbbiak követik.

metallica_k2019_07

Elvileg már őszre is vállalt pár amerikai fesztiválfellépést a Metallica, elvileg ott lesznek a Louder Than Life, az Aftershock és a Welcome To Rockville rendezvényeken, ám az európai közönségnek jövő nyárig kell várnia, hogy ismét elcsíphesse élőben a zenekart. Lars Ulrichék egyelőre hét 2022-es bulit jelentettek be a kontinensen: ezek közül a június 15-ei, koppenhágai Copenhell nyitja a sort, hozzánk legközelebb pedig a június 22-ei Prague Rockson játszanak majd Prágában – legalábbis az eddigi állás szerint, ugyanis nemsokára újabb állomásokkal bővül a lista. A mostani menetrend szerint a július 8-ai, lisszaboni NOS Alive idején még biztosan az Atlanti-óceán keleti partján lesznek még.

„Mint ahogy arra sajnos rá kellett ébrednünk, a nagy koncertek térnek majd vissza utoljára, ahol 20 ezer ember gyűlik össze egy arénában, meg 50 ezer egy stadionban – mondta Lars még tavaly ősszel a CNBC-nek a turnéipar rendes kerékvágásba való visszazökkenéséről. – Még a sporteseményeket is könnyebb visszavezetni, mert ott kicsit rendezettebben mennek a dolgok, mint egy teltházas rockkoncerten. A koncertfrontot illetően viszont jó hír: amikor a Metallica és a Metallicához hasonló zenekarok ismét nagy aréna- vagy stadionkoncerteket játszhatnak, már nagyjából túlleszünk a koronavíruson, legalábbis a jelenlegi formájában. Szerintem legkorábban a jövő év harmadik negyedévében, jövő ősszel lehet számítani a koncertek visszatérésére, legalábbis most ezt mondom.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.