Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2017-ben végre tényleg megjelenhet John Sykes új albuma

Lassan már mi is letettünk John Sykesról, pontosabban arról, hogy valaha is új dalokat hallunk még a Whitesnake, a Blue Murder és a Thin Lizzy volt gitárosától. Most azonban úgy tűnik, idén végre tényleg kijön egy lemezzel a mester.

Utoljára 2000-ben jelentetett meg új albumot John Sykes, aki ritka megnyilvánulásaiban azóta is mindig belengette a Nuclear Cowboy folytatását az adott évre, ám a fogadkozásokból végül soha nem lett semmi. A német Rocks magazinnak azonban most azt mondta, idén végre tényleg kijön az új album. „Már három éve kész a lemez, de aztán meghalt a menedzserem, és ezzel valaki olyan távozott, akiben tényleg megbízhattam. Szóval jegeltem a lemezt.” Most azonban rendeződött a háttér, és ha minden igaz, idén végre tényleg megjelennek a régóta elkészült dalok. „Akik szeretik, amit az 1987-es lemezen-es vagy a két Blue Murderen csináltam, azoknak ez is be fog jönni”, mondja Sykes, aki már bő két évvel ezelőtt közzétett néhány igen ígéretes részletet az anyagról.

Lemezcímmel és megjelenési dátummal (…) természetesen nem szolgálhatunk még, de az albumon a hírek szerint olyan muzsikusok bukkannak fel Sykes mellett, mint az egykori Blue Murder-kolléga, Tony Franklin és a Jane’s Addictionből ismert Chris Chaney basszerek, Josh Freese és Curt Bisquera dobosok, valamint Jamie Muhoberac billentyűs.

A Tygers Of Pan Tangban és a Thin Lizzyben eltöltött idők után John akkor vált világszerte igazán körülrajongott gitárossá, amikor bekerült a Whitesnake-be. Noha David Coverdale-lel képtelenek voltak megtalálni a hangot, a közösen elkészített 1987 album minden idők legsikeresebb hardrock-lemezei közé tartozik. Sykes ezután saját csapatával, a Blue Murderrel zenélt két albumon, majd szólókarrierbe fogott, de önállóan elsősorban Japánban mozgott, Európában az újjáalakított Thin Lizzyvel koncertezett egészen 2009-es kilépéséig. Ugyan pár éve összehozott egy projektet Mike Portnoy és Billy Sheehan társaságában, sőt, fel is demóztak egy teljes albumnyi dalt, Portnoy és Sheehan végül nem volt képes igazodni a gitáros híresen csigalassú munkatempójához, és végül kifaroltak a projektből, hogy Richie Kotzennel folytassák, amit elkezdtek – ebből lett aztán a The Winery Dogs, amely azóta már két albumot is kiadott, miközben Sykes továbbra sem csinált semmit…

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 queensryche999 2017-03-06 17:54
Semmit nem várok jobban ennél.
Idézet
 
 
+5 #1 kamikaze 2017-03-06 10:59
Változatlanul azt gondolom, hogy azt a Marley feldolgozást (Jammin') nem a lemez középső harmadába kéne berakni, hanem csak bónusz dalként. Ettől függetlenül, vagy akár ezzel együtt is jöjjön már az a lemez!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.