Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2013 után visszavonul a koncertszínpadokról az egykori Iron Maiden frontember

2013-ban utolsó turnéjára indul Paul Di'Anno, az Iron Maiden legendás első énekese, aki az utóbbi években komoly egészségügyi problémákkal küzd. Ezek közül is egy térdbántalom a legsúlyosabb, amit záros határidőn belül meg kell operálni.

„Jövőre, 2013-ban kihúzom a dugót, és elindulok a búcsúturnémra. Jó volt, amíg tartott", áll Paul egyelőre szűkszavú facebookos bejelentésében. Mindehhez az énekes svéd turnészervezője még hozzátette, hogy nagy és fantasztikus turné van készülőben sok szólóbulival, fesztiválfellépéssel és speciális, Blaze Bayley-vel közös koncertekkel. Az Iron Maiden két ex-énekese az idei év elején már fellépett együtt Moszkvában, és már akkor is pedzegették, hogy a dolognak folytatása lehet, és eszerint tényleg komolyan is gondolták.

Di'Annóról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor tavaly márciusban börtönbe kellett vonulnia, mert 2002 és 2008 között több mint 45 ezer fontnyi rokkantsági támogatást vett fel jogosulatlanul. Az énekes saját korábbi állítása szerint súlyos idegkárosodást szenvedett a hátában, ami megakadályozta abban, hogy munkát végezzen, de utólag elkövette azt a hibát, hogy saját kezűleg osztott meg egy videót a YouTube-on, amiben egy 2006-os koncerten össze-vissza ugrándozik a színpadon. A brit nyugdíjhivatal ezután kezdett el nyomozni, Paul pedig végül február 11-én elismerte a nyolcrendbeli csalás tényét, melyek révén jogosulatlanul vett fel nagyjából 14,6 millió forintnyi támogatást. Kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték, és a bíró azt mondta, a felét biztosan le is kell majd ülnie, de végül mégis olcsóbban megúszta, és már május végén kiszabadult. Az Iron Maiden két klasszikus első albumát feléneklő Paulnak nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel, 1991-ben pedig már töltött is némi időt börtönben különböző kisebb fegyver- és drogügyletek miatt, igaz, akkor az Egyesült Államokban.

Di'Anno eddig egyszer koncertezett Magyarországon, amikor 2005-ben a Wigwamban lépett fel. 2009 novemberében ugyan leszerveztek neki egy kaposvári bulit, de az akkor elmaradt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.