Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2013-ban újjáéled az OzzFest

2013-ban ismét életre kel az utoljára 2010-ben megrendezett OzzFest. Egyelőre még nem tudni, milyen rendszerben támasztják fel az utóbbi tizenöt év egyik legsikeresebb utazó fesztiválturnéját, az azonban már biztos, hogy Japánban lesz egy buli májusban – és nem biztos, hogy rossz irányba tapogatózunk, ha máris valószínűsítjük a Black Sabbath ottlétét...

„Ozzyval szeretnénk bejelenteni, hogy 2013-ban, első alkalommal elvisszük Japánba az OzzFestet", mondja Sharon Osbourne egy videóüzenetben a japán rajongóknak. „Nagyon várjuk! Legyetek ott, mert imádjuk Japánt!" Mivel Sharon a napokban már megszellőztette, hogy az új lemezen dolgozó Black Sabbath tavasszal Ausztráliában turnézik, talán nem túlzás valószínűsíteni, hogy a banda Japánban is ott lehet majd az OzzFesten.

A Sharon által megálmodott első OzzFesteket 1996 októberében rendezték meg az arizonai Phoenixben és a kaliforniai Devore-ban, miután a népszerű alternatív utazó turné, a Lollapalooza visszautasította Ozzy Osbourne puhatolózását egy esetleges fellépéssorozatra. Az Ozzy mellett a Slayer, a Danzig, a Biohazard, a Sepultura és a Fear Factory részvételével megtartott két monstre buli akkora sikert aratott, hogy a következő év nyarán fesztiválturnévá bővítették a kört. Az 1997 nyarán megrendezett első „rendes" OzzFesten Ozzy és az újjáalakult ős-Black Sabbath mellett a Pantera, a Marilyn Manson, a Type O Negative, a Fear Factory, a Machine Head és a Powerman 5000 kaptak helyet a főszínpadon, és ez a felállás rendesen meg is fojtotta az azévi Lollapaloozát. Az OzzFest a következő években is masszív sikernek bizonyult a tengerentúlon, az utolsó komplett, ténylegesen turnénak tekinthető sorozatot azonban 2007-ben rendezték. 2008-ban mindössze egy nagyszabású bulira került sor Dallasban a Metallicával és Ozzyval a headlineri pozícióban, 2009-ben elmaradt az OzzFest, 2010-ben pedig egy rövid, hatállomásos kört szerveztek. Utóbbin Osbourne mellett a Mötley Crüe, a Halford, a Devildriver és a Nonpoint lépett színpadra. 2011-ben és 2012-ben nem rendeztek OzzFesteket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.