Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1982-es koncertvideó jelenik meg Ozzytól

Igazi kuriózummal jelentkezik július 17-én az Eagle Rock kiadó: Speak Of The Devil címen koncert DVD jelenik meg Ozzy Osbourne-tól egyenesen 1982-ből, arról a turnéról, amelyen Brad Gillis gitározott a tragikusan elhunyt Randy Rhoads helyén. A hasoncímű koncertlemezzel ellentétben azonban a videó nemcsak Black Sabbath dalokat rejt majd.

A szóban forgó kiadvány Japánban korábban egy időben már kapható volt, de a világ más részein sosem jelent meg hivatalosan. A felvétel 1982. június 12-én történt a kaliforniai Irvine Meadows Amphitheaterben készült, és Ozzy bandáját a Night Rangerből beugrott Brad Gillis gitáros (a képen az énekessel), Rudy Sarzo basszer, Don Airey billentyűs, illetve Tommy Aldridge alkották. Vagyis arról a turnéról van szó, amely Randy Rhoads azévi februárban bekövetkezett tragikus halála után zajlott le még a Diary Of A Madman album kapcsán. A koncertlemez annak idején épp azért rejtett csak Sabbath nótákat, mert Ozzy még a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy hasznot szeretne húzni Randy halálából.

A digitálisan felújított, remaszterelt, DTS-ben és 5.1-es Dolby Surroundban is hozzáférhető anyaghoz maga Sarzo írt jegyzeteket. „Dél-Kaliforniában játszottunk, ami egyfajta hazatérést jelentett számunkra, mivel akkoriban mind Los Angeles környékén éltünk", mondta a basszer az AOL Noisecreepnek. „És persze az a személy teszi igazán különlegessé teszi az egészet, akiért mind játszottunk, noha testi valójában már nem lehetett jelen. De a szelleme tényleg ott volt velünk... Ritkán készül olyan koncertvideó, ahol a központi karakter nincs jelen. Randy Rhoads hiányzik, de mind az ő szellemiségéhez híven játszottunk. A baleset utáni összes koncert hozzájárult ahhoz, hogy végigjárjuk a gyász lépcsőit, méghozzá lépésről lépésre, és mire elértünk ehhez az utoló bulihoz, már Randy ünnepléséről szólt leginkább a dolog. És persze ez volt az utolsó turné, amin ennyi dal hangzott el a Blizzard Of Ozzról és a Diary Of A Madmanről."

A dallista az alábbi:

01. Over The Mountain
02. Mr Crowley
03. Crazy Train
04. Revelation (Mother Earth)
05. Steal Away (The Night)
06. Suicide Solution
07. Guitar / Drum Solo
08. Goodbye To Romance
09. I Don't Know
10. Believer
11. Flying High Again
12. Iron Man
13. Children Of The Grave
14. Paranoid

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.