Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1589: középkori horrorsztorit dolgoz fel új klipdalában a Powerwolf

Július 26-án jelenik meg a Napalmnál a Powerwolf új lemeze, a Wake Up The Wicked, amelyről most bemutatták az első klipdalt. A zenekar ősszel Budapesten is fellép a Hammerfall társaságában, az MVM Dome-ban.

0405kraftwulf

A 2021-es Call Of The Wild után, nyár derekán új lemezzel jelentkezik a Powerwolf. Az ismét Joost van den Broek producerrel készített albumtól a zenekar kemény, meglepő és változatos dalokat ígér: mint mondják, hűségesek maradnak az ismert hangzásvilághoz, ugyanakkor egy lépést tesznek előre, és kissé más arcukat is megmutatják majd a Wake Up The Wickeden.

powerwolf_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Bless 'em With the Blade
02. Sinners of the Seven Seas
03. Kyrie Klitorem
04. Heretic Hunters
05. 1589
06. Viva Vulgata
07. Wake Up the Wicked
08. Joan of Arc
09. Thunderpriest
10. We Don't Wanna Be No Saints
11. Vargamor

Az első előzetes dal videója máris megtekinthető: az 1589 a hírhedt 16. századi kannibál sorozatgyilkosról, a magát vérfarkasnak valló Peter Stumppról szól. A Powerwolf Wolfsnächte turnéja 2024-ben is folytatódik, ráadásul a gigantikus, tizenhat állomásos őszi európai körút a banda eddigi legnagyobb szabású, leglátványosabb túrája lesz. Október 22-én, az MVM Dome-ban mindennek a magyar közönség is tanúja lehet: a zenekar a Hammerfall és a Wind Rose társaságában érkezik hozzánk. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Herczeg88 2024-05-23 12:47
Igen Vermin, tény, hogy a nagy mértékben a dalaik egymással megegyező sémára épülnek, de valahogy képesek még így is jól kijönni belőle, és csak minimális változásokat eszközölnek a dalaikban. Szerintem úgy lehetnek vele, hogy amíg ekkora tömegek járnak a koncertjeire, addig egyszerűen nem érzik szükségesnek az újításokat. De a Wake up the Wicked-ben az interjúik alapján lesznek újítások.
Idézet
 
 
#2 Vermin 2024-05-19 16:39
Érdekes bennem pont az merült fel, hogy lassan össze lehetne állítani egy Powerwolf dalgenerátort, mert ez a dal abszolút sablon PW. Én alapvetően kedvelem őket, de már nagyon unom hogy mintha minden számuk ugyanaz lenne.
Jó klipet meg már bárki össze tud rakni :)
Idézet
 
 
#1 Herczeg88 2024-05-19 14:47
Tökéletesen eltalált dal, a Tőlük megszokott ijesztő képi világgal, egy ezúttal is egy dallamos, dúdulós refrénnel. Egyszerre van jelen a dalban az ijesztő és a titokzatos hangulat. Mindezt megpermetezve azzal, hogy egy valós, megtörtént eseményt dolgoz fel. Mindezt a megszokott és elvárt Powerwolf stílusban. Külön plusz pont, hogy itt is előtérben a billentyűs hangszerek. Ezt egy Powerwolf dalban nem is szabad elhanyagolni. A klip végi stáblista alatt hallható, instrumentális, zenekaros verzió ugyancsak igazolja, hogy tényleg egy jól dúdolható, fogós dallama rendelkező dalról beszélünk, ami sziklaszilárdan is megállja a helyét instrumentális formában is. Kapós lesz az a kiadás is, mert mi Powerwolf rajongók szeretjük ezeket is.
Ők az egyetlen zenekar akiknek a klipjeik végén lévő stáblistát ugyanolyan rajongással nézem mint magát a klipet, mert ők úgy hagyomány szerűen elkövetik azt, hogy a stáblista alatt az ominózus dal instrumentális változatát teszik. A mostani 1589 című dalnak fokozottan telitalálat lett, nekem nagyon tetszik.
Az utóbbi két napban egyfolytában hallgatom a dalt. Csak jöjjön már július 26., aztán október 22. MVM Dome!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.