Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Trottel Monodream: Fluid

Itt a legújabb Trottel lemez, egy viszonylag új felállással, a felvételek óta Csabi (dob) távozott és visszatért helyette egy régi tag, Ákos. Elsütöm megint azt a már szinte unásig ismételt szlogenemet, hogy nincs két egyforma Trottel album, de ez jelen esetben fokozottan igaz.

megjelenés:
2000
kiadó:
Trottel Records
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Súlyarányok változtak az eddigi hangzáshoz képest a gitár rovására, lévén, hogy az mostanra eléggé háttérbe szorult, Kaktusz gitárját letéve inkább billentyűzik mostanában. Az új megszólalás jellegzetessége még a hegedű (Szabados Györgyi) jelenléte, ill. az ütőhangszerek fokozottabb használata a hagyományos dobsound erősítésére, színesítésére. Rupaszov Tomi pedig változatlanul az egyik legjobb és legagyafúrtabb basszusgitáros itthon, és remélem, ez még sokáig így marad.

Nos, nagyon jó lett ez a CD, bár - mint sok más esetben is elmondtam már - koncerten ez is sokkal fogósabb, mozgalmasabb. Van itt minden a klasszikus Trottel-hangzás mellett, space hatások, pszichedelikus rock a legnagyobb előd, a Hawkwind nyomdokain, sok-sok népzenei harmónia ill. megoldás, némi jazz-rock-fusion, ill. a tény, hogy az eddigi tematikusabb szövegeket is felvonultató albumokhoz képest itt általában csak effektjellegű az ének. Az anyag - szerintem - a harmadik számtól kezd húzni igazán, de ennyi idő kell is, hogy rátekergesd a füled, az én favoritom tehát most a 4. track (Movement). Remek, modern hangzású iker-lemez ez az előző Interference albummal együtt, melyen már tetten érhetőek voltak az új hangzás egyes jellegzetességei. Ennyi.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.