Shock!

november 12.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Ákos: Idősziget

akos_cNe fáradj, azt hiszem, már minden létező indokot hallottam arra vonatkozólag, miért nincs semmi keresnivalója Ákosnak a Shock! oldalain – mi több, ezek egy részével magam is egyetértek. Nem a csípőből személyeskedő és/vagy politizáló észrevételekkel, hanem azokkal, akik esetleg még a kapcsolódó nótákat is meghallgatták a véleményeregetés előtt. Egy normális közegben persze eleve a zenéről kellene szólnia ennek a meccsnek, de ez esetünkben akkora illúzió, hogy még így leírva is csak röhögni tudok rajta. A másik közkedvelt megközelítés a pop = fos axióma felemlegetése, ők is tömött sorokban érkeznek a koncra, és rendre elfelejtik, hogy a legigazabb, lánglelkű teuton hősök muzsikája sem szükségszerűen zseniális, és ugyanígy a popzene is kitermeli a maga értékeit, a sok szemét mellett. Nem azt mondom, hogy értékteremtésül megteszi a mágikus négy betű felvésése a borítóra, mindössze azért erőltetem ezt, mert szeretem ezeket a dalokat, szerettem már a Karcolatok idején is, és még most, bő huszonöt (!) évvel később is így érzek. Ha helyből távolugrásra képes, magyar nyelvű slágerekről van szó, Ákos folyamatos sikertörténetet ír.

megjelenés:
2019
kiadó:
  Falcon Media
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 111 Szavazat )

Eleve milyen indoklásra van szükség egy olyan lemez mellé, ahol a zenekarban Madarász Gábort, Bánfalvi Sándort és Kálló Pétert (Slowmesh, de időtlen idők óta hangszerész fegyverhordozóként működik itt) találjuk? Ráadásul Ákos is nagyon rég nem vette annyira rockosra a hangzást, mint az utóbbi két évben. A főkolompos a '80-as évek arénahangzását, illetve a Simple Minds és a Tears For Fears hatását emlegeti a friss produkció kapcsán, és ha szerinte ez a hívószó, legyen úgy, én nem vitatkozom. Természetesen átsüt az egészen, hogy Ákos ott állt a munka minden eleme mögött, virgabemutatót és horzsoló riffszörnyeket nem itt kell keresni, de a szintirocknak nevezett legutóbbi korszak is csak szőrmentén köszön vissza – ezek csupán szimpla, de igényesen megformált, csúcshangzásba csomagolt popdalok, amelyekhez a szokásosnál is nehezebb bármilyen különösebb magyarázatot fűzni. Nem akarom elkenni azt a témát sem, hogy a most is hangsúlyosan megjelenő istenkereső/fáklyavivő szerep mellett Kovács úr aktuálpolitikai üzeneteit is megtaláljuk a dalokban. Nem kell ezzel egyetérteni, én sem teszem, de számomra eddig még sosem volt ez annyira zavaró, hogy emiatt megorroljak, ráadásul Ákos lényegesebben elegánsabban tette és teszi ezt, mint azt az önjelölt véleményvezérek csinálják, szintén a saját táborukat kiszolgálandó.

Szóval a ténylegnemtudomhányadik szólóalbumon hősünk újfent megújult, számomra egészen megdöbbentő, mennyire hitelesen hozza ezeket a figurákat Gahan Dávidtól, majd Daloló Táltostól kezdve most a tábortűznél saját lányával együtt visszafogottan nosztalgiázó Pannon Stingig. És jók a dalok, komolyan! Ugyan már nem születik újabb Elmondatott, Hello vagy Ikon, de tőrőlmetszett slágerek dolgában a 2084-nél pláne, de a Még egyszernél is jobban teljesít az Idősziget. Az atmoszférateremtő címadó, a kezeket magasba emelő, már ismert Hazatalál, a meglepő módon kitárulkozó, magától értetődő csúcspontként érkező Felemel vagy a szintikirály Csend leszek lazán helyet bérelhetnek akár évtizedekre is a koncertműsorban, és akad még rajtuk kívül is ász a pakliban. Vannak aztán a kevésbé sikervárományos pillanatok, és ezek most elsősorban azok, amelyek a főszereplő kizárólagos egyéni ambícióit hivatottak kielégíteni. Újfent nem sikerült emlékezeteset alkotni például az Utolsó Dal posztján, ahonnan korábban olyan apró csodák indultak harcba a létezésért, mint az Én leszek, a Gyönyörű madár vagy az Új világ. A legutóbbi lemez Ez az a táncára viszont már most sem emlékszünk, és sejthetően ugyanez a sors vár az itt szereplő Íriszre is. Szintén véleményes Ákos lányának, Annának szerepeltetése énekes/dalszerzőként az Elhiszemben, de e dal elkészítésének élménye valószínűleg lényegesen többet adott a szerzőknek, mint a hallgatónak, és így nem is szállnék vitába azzal, hogy helye van itt.

És nem, továbbra sem fizet nekem senki a hízelgő véleményért (persze simán lehet, hogy mégis, Szilvi és Ádám pedig synthwave CD-ket vesz a szép szavakból összehordott vagyonon, de ki vagyok én, hogy ezt firtassam...). Egyszerűen szinten alulinak érzem nem foglalkozni valami olyasmivel, ami nagyon érdekel, pusztán azért, mert a kelleténél jóval nagyobb támadási felületet hagyunk azoknak, akik csak erre várnak. Ezt a lemezt pedig még nagyon sokszor meg fogom hallgatni az elkövetkezőkben. Összességében egy nem bántóan eklektikus, de tudatosan roppant színesre vett anyag lett az Idősziget, aminek a fele azonnal hat, néhány tétel borítékolhatóan meghálálja majd a törődést, azt a pár gyengébbnek tűnő pillanatot pedig egy-két hét múlva már úgysem emlegetjük. Hogy mindehhez kellett-e Madi visszatérése a porondra, azt nem tudnám teljes bizonyossággal eldönteni, de a jelenkori Ákos-produkció számomra így tökéletesen kerek.

 

Hozzászólások 

 
#60 Gereblye Géza 2019-10-17 14:25
Idézet - Elemer:
Idézet - Gyuszi:
Ákos pro: tagadhatatlan profizmus (a kezdetektől fogva nagyon kényes volt a színpadtechniká ra, hangzásra, estébé plusz üzleti érzéke van bőven)
Ákos kontra: nagy megfejtésként eladni kívánt ócska, álbölcs szövegek, hihetetlen nagyképűség, a hatalom seggébe bújás.Nem vagy egyedül, a gyengébb képességű index firkász (a mai bánatos cikkecskében tesz tanúbizonyságot méretes frusztrációjáró l) sem érti a szövegeket és ezt töredelmesen be is vallja. A hiba a ti készüléketekben van, hallgassatok egyszerűbb, nektek való muzsikát.
:)


Jóóóój, ne legyen már az, hogy Ákos dalcsináló úr egy József Attila és Bartók Béla hibrid, akit nem értenek a proletárok. Nagy eséllyen ugyanis éppen az ellenkezője igaz.
Idézet
 
 
#59 Elemer 2019-10-17 12:28
Idézet - Gyuszi:
Ákos pro: tagadhatatlan profizmus (a kezdetektől fogva nagyon kényes volt a színpadtechniká ra, hangzásra, estébé plusz üzleti érzéke van bőven)
Ákos kontra: nagy megfejtésként eladni kívánt ócska, álbölcs szövegek, hihetetlen nagyképűség, a hatalom seggébe bújás.Nem vagy egyedül, a gyengébb képességű index firkász (a mai bánatos cikkecskében tesz tanúbizonyságot méretes frusztrációjáró l) sem érti a szövegeket és ezt töredelmesen be is vallja. A hiba a ti készüléketekben van, hallgassatok egyszerűbb, nektek való muzsikát.
:)
Idézet
 
 
#58 Elemer 2019-10-10 08:44
Idézet - goodbye:
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....


Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem. Tudod, ezért van lehetőség kommentelni az oldalon. Az mondjuk megmosolyogtató , hogy neki attól lesz egy ember normális, hogy őt hallgatja. Ha már valaki felhozta a tehetségkutatók szereplőit, Ákos szerintem simán egy szinten van velük. Mármint a gyengébb rétegükkel természetesen, mert azért egy Tóth Vera vagy egy Caramel messze fölötte állnak mind zeneileg, mind emberileg, mert nekik fontosabb a hitelesség, mint a Kossuth díj.


"Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem."

Csakhogy te - füllentéseddel szemben - nem _csak úgy_ leírtad a "véleményedet", hanem több hozzászóláson keresztül, folyamatosan fröcsögsz, mondhatni, folyamatosan üvöltözöl.
Ez nem kritika, még csak nem is szubjektív vélemény, hanem alátámasztás, bizonyíték nélküli, mindenféle tényadatot nélkülöző őrjöngés.

Avagy Ákos gyakorlatilag pont rólad és a hozzád hasonlókról beszélt, tökéletesen. ;-)


Ha bizonyítékot szeretnél, ajánlom a Művész Úr Facebook oldalát.


KONKRÉTUM?
Idézet
 
 
#57 Gyuszi 2019-10-09 15:03
Ákos pro: tagadhatatlan profizmus (a kezdetektől fogva nagyon kényes volt a színpadtechniká ra, hangzásra, estébé plusz üzleti érzéke van bőven)
Ákos kontra: nagy megfejtésként eladni kívánt ócska, álbölcs szövegek, hihetetlen nagyképűség, a hatalom seggébe bújás.
Idézet
 
 
#56 goodbye 2019-10-09 10:20
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....


Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem. Tudod, ezért van lehetőség kommentelni az oldalon. Az mondjuk megmosolyogtató , hogy neki attól lesz egy ember normális, hogy őt hallgatja. Ha már valaki felhozta a tehetségkutatók szereplőit, Ákos szerintem simán egy szinten van velük. Mármint a gyengébb rétegükkel természetesen, mert azért egy Tóth Vera vagy egy Caramel messze fölötte állnak mind zeneileg, mind emberileg, mert nekik fontosabb a hitelesség, mint a Kossuth díj.


"Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem."

Csakhogy te - füllentéseddel szemben - nem _csak úgy_ leírtad a "véleményedet", hanem több hozzászóláson keresztül, folyamatosan fröcsögsz, mondhatni, folyamatosan üvöltözöl.
Ez nem kritika, még csak nem is szubjektív vélemény, hanem alátámasztás, bizonyíték nélküli, mindenféle tényadatot nélkülöző őrjöngés.

Avagy Ákos gyakorlatilag pont rólad és a hozzád hasonlókról beszélt, tökéletesen. ;-)


Ha bizonyítékot szeretnél, ajánlom a Művész Úr Facebook oldalát.
Idézet
 
 
#55 Gereblye Géza 2019-10-09 09:00
Idézet - goodbye:
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....


Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem. Tudod, ezért van lehetőség kommentelni az oldalon. Az mondjuk megmosolyogtató , hogy neki attól lesz egy ember normális, hogy őt hallgatja. Ha már valaki felhozta a tehetségkutatók szereplőit, Ákos szerintem simán egy szinten van velük. Mármint a gyengébb rétegükkel természetesen, mert azért egy Tóth Vera vagy egy Caramel messze fölötte állnak mind zeneileg, mind emberileg, mert nekik fontosabb a hitelesség, mint a Kossuth díj.


Engedd már el. Megértettük, hogy nem kedveled az udvaroncot.
Idézet
 
 
#54 Elemer 2019-10-09 08:25
Idézet - goodbye:
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....


Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem. Tudod, ezért van lehetőség kommentelni az oldalon. Az mondjuk megmosolyogtató , hogy neki attól lesz egy ember normális, hogy őt hallgatja. Ha már valaki felhozta a tehetségkutatók szereplőit, Ákos szerintem simán egy szinten van velük. Mármint a gyengébb rétegükkel természetesen, mert azért egy Tóth Vera vagy egy Caramel messze fölötte állnak mind zeneileg, mind emberileg, mert nekik fontosabb a hitelesség, mint a Kossuth díj.


"Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem."

Csakhogy te - füllentéseddel szemben - nem _csak úgy_ leírtad a "véleményedet", hanem több hozzászóláson keresztül, folyamatosan fröcsögsz, mondhatni, folyamatosan üvöltözöl.
Ez nem kritika, még csak nem is szubjektív vélemény, hanem alátámasztás, bizonyíték nélküli, mindenféle tényadatot nélkülöző őrjöngés.

Avagy Ákos gyakorlatilag pont rólad és a hozzád hasonlókról beszélt, tökéletesen. ;-)
Idézet
 
 
#53 goodbye 2019-10-09 06:38
Idézet - Elemer:
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....


Szerintem az nem folytonos üvöltözés, ha egy róla szóló cikk alá leírom a véleményem. Tudod, ezért van lehetőség kommentelni az oldalon. Az mondjuk megmosolyogtató , hogy neki attól lesz egy ember normális, hogy őt hallgatja. Ha már valaki felhozta a tehetségkutatók szereplőit, Ákos szerintem simán egy szinten van velük. Mármint a gyengébb rétegükkel természetesen, mert azért egy Tóth Vera vagy egy Caramel messze fölötte állnak mind zeneileg, mind emberileg, mert nekik fontosabb a hitelesség, mint a Kossuth díj.
Idézet
 
 
#52 Duke 2019-10-08 17:31
Én csak a szakirodalmat tenném hozzá a témához:

https://modoros.blog.hu/2010/08/09/balazs_a_verprofi_zenesz

Ebben minden benne van, hozzátenni nincs mit.
Idézet
 
 
#51 Elemer 2019-10-08 13:49
Idézet - goodbye:
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?Ákos: "Valóban nagyon szerencsés ember vagyok, sokat köszönhetek a kegyelemnek, a közönség szeretetének. De én is sok mélyponton, nehéz időszakon vagyok túl. Az igazságtalanság , a rosszindulatú, hamis vádaskodás többször okozott már méltatlan helyzeteket. Ezekről valahogy mindig kiderül, hogy ugyanabból a szándékból, ugyanabból a forrásból erednek. Ilyenkor elsőre megdöbben az ember, attól tart, hogy a róla szóló hazugságokat sokan elhiszik, hiszen olyan erővel tolják. Aztán a színpadon eljön az igazság pillanata, elutasítás helyett tizenkétezer ember egyszerre skandálja, hogy veletek vagyunk, veletek vagyunk… Megindító, ritka pillanatok ezek, jó ráérezni, hogy a normális emberek vannak többen. Még mindig. De csak ritkán hallatják a hangjukat, mert nem érzik a szörnyű igényt, hogy nekik folyton üvöltözniük kell."

Nem úgy, mint te.....
Idézet
 
 
#50 blackmagic 2019-10-08 08:34
Lehet itt pro és kontra nyomni egymásról és Ákosról a véleményeket. Az azonban biztos, hogy a hazai mainsteram-ből kiemelkedik. Gondoljunk csak a "tehetségkutatós " sztárocskákra. Szét kell csak nézni a legnagyobb videómegosztón, hogy hogyan is áll a mai zene helyzete. Több Ákos kéne.
Idézet
 
 
#49 Draveczki-Ury Ádám 2019-10-08 06:43
Idézet - nikfisz:
Én már említettem volt,hogy nagyon színvonalasnak tartom a Shock-ot.De most komolyan, mit vártatok egy Ákos cikktől?!! /Egy Prince klasszikushock lehetne,na az a Pali tudott/ Oké a TI "gyereketek" az oldal,de egy kritikus nem bírja a kritikát? (persze a politika nem ide való). Az meg különösen bájos,ahogy kiálltok egymás mellett,ha valamelyikőtöke t "sérelem" ér.

Szó sincs arról, hogy ne bírnánk a kritikát, soha nem is szoktunk ellenvélemény miatt kommentet bent tartani, törölni. A mocskolódás viszont nem kritika. Sem a hazaárulózás, sem a kommunistázás, sem az adott előadó vagy szerző anyázása, fenyegetése. (Utóbbiakra most nem volt példa, de máskor előfordult már.) Nem is értem, miért kellene ezeket eltűrnünk.

Ami a sérelmet illeti: nem gondolnám, hogy bárkit sérelem ért volna itt, senki nem írt semmi rosszat a szerzőre. Sem az én kommentjeim, sem Szilvié nem erre vonatkozott. Hiszitek vagy sem, Ákos munkássága és közéleti szerepvállalása a stábon belül is épp olyan megosztó, mint az olvasótáborban. Abban viszont mindannyian egyetértünk, hogy elfér az oldalon. A "mit vártatok?" kérdésedre pedig a válasz annyi, hogy alapvetően azt, hogy az emberek képesek emberhez méltó módon kifejteni a véleményüket valamiről. Tudom, ez Magyarországon 2019-ben illúzió, de a remény hal meg utoljára.
Idézet
 
 
#48 faktor69 2019-10-08 06:24
Szerintem senkit nem ért sérelem.
Idézet
 
 
#47 nikfisz 2019-10-07 21:56
Én már említettem volt,hogy nagyon színvonalasnak tartom a Shock-ot.De most komolyan, mit vártatok egy Ákos cikktől?!! /Egy Prince klasszikushock lehetne,na az a Pali tudott/ Oké a TI "gyereketek" az oldal,de egy kritikus nem bírja a kritikát? (persze a politika nem ide való). Az meg különösen bájos,ahogy kiálltok egymás mellett,ha valamelyikőtöke t "sérelem" ér.
Idézet
 
 
#46 hillwheeler 2019-10-07 09:28
Idézet - Bon Anza:
Idézet - hillwheeler:
Nagyon jó kritika! Ugyanolyan érett és méltósággal teli, mint Ákos munkássága!


Ajánlom Tinódi Lantos Sebestény magasztos muzikális örökségét is.


Köszönöm tanácsod! Utánanézek!
Idézet
 
 
#45 Valentin Szilvia 2019-10-07 07:23
Idézet - Lantis 74:
Szerintem meglehetne előzni az ilyen parázs vitákat, tollkordásokat és politikai hozzászólásokat , ha a szerkesztőség mellőzné az ilyen megosztó személyek lemezkritikáit az oldalon. Amúgy meg szerintem Ákos sokkal inkább pop zene mintsem a rock/metál vagy egyéb alternatív zenei irányzatok képviselője. Ezért eleve nemértettem mit keres itt az oldalon... Ettől függetlenül továbbra is böngészni fogom az oldalt.


Igyekeztem nem beleszólni a parázs vitába, hogy miről KELLENE, illetve NEM KELLENE írnunk, de most már sokadszorra merült fel ilyen kívánság. Sajnos ki kell ábrándítsunk mindenkit: mivel ez egy hobbiújság, így 1998 óta arról írunk, amiről szeretnénk. Egész korán, még abban az évben volt egy Portishead-kritika - csak szólok -, és írtunk már a Pet Shop Boysról meg az a-háról is többek között, csupán azért, mert szeretjük. Ez így is marad, amíg a Shock! létezni fog. Koroknai kartárs kimondottan szereti Ákos zenéjét, ha ez eddig nem tűnt volna fel - akkor most ezért is szólok. Akkor ugye lezárhatjuk ezt a témakört?
Idézet
 
 
#44 Lantis 74 2019-10-07 05:57
Szerintem meglehetne előzni az ilyen parázs vitákat, tollkordásokat és politikai hozzászólásokat , ha a szerkesztőség mellőzné az ilyen megosztó személyek lemezkritikáit az oldalon. Amúgy meg szerintem Ákos sokkal inkább pop zene mintsem a rock/metál vagy egyéb alternatív zenei irányzatok képviselője. Ezért eleve nemértettem mit keres itt az oldalon... Ettől függetlenül továbbra is böngészni fogom az oldalt.
Idézet
 
 
#43 Gereblye Géza 2019-10-07 05:24
Idézet - Bon Anza:
Idézet - hillwheeler:
Nagyon jó kritika! Ugyanolyan érett és méltósággal teli, mint Ákos munkássága!


Ajánlom Tinódi Lantos Sebestény magasztos muzikális örökségét is.


Az éppenséggel jó.
Idézet
 
 
#42 Bon Anza 2019-10-06 22:18
Idézet - hillwheeler:
Nagyon jó kritika! Ugyanolyan érett és méltósággal teli, mint Ákos munkássága!


Ajánlom Tinódi Lantos Sebestény magasztos muzikális örökségét is.
Idézet
 
 
#41 19EmpEroR75 2019-10-06 20:30
Arra azért kíváncsi lennék, hogy goodbye hányadik nickneve alatt trollkodik az oldalon (az információ hiányában - is - remekül alszom, csak felmerült)

Mellesleg az egyetlen, aki a cikk és a Facebook poszt alatti kommentcunamibó l nyertesen jött ki, az maga Ákos. Ami egyébként ugyanúgy hidegen hagy, mint Ákos személye és munkássága, csak szintén felmerült.
Idézet
 
 
#40 Gereblye Géza 2019-10-06 19:28
Idézet - goodbye:
Szerintem felesleges bármit kommentelhetetl enné tenni, attól hogy megakadályozzát ok az embereket a véleménynyilván ítás van, még egyesek hülyék maradnak. Nyugodtan, attól majd biztos gerincét növeszt a Művész Úr, hogy törlöd a bűneire utaló kommentjeimet. Én bármit elhiszek, csak nehéz megérteni ezt a hozzáállást. Az Ossiant mellőzni olyan mintha a Metallicát hanyagolnátok. Ha úgy gondolod, hogy ez a téma messzire vezet, örömmel olvasnék róla egy elemzést az oldalon, a Slayerről és a Gunsról is nagyon jó cikkeket ïrtál. :)


Világosan megírták, hogy senki nem szereti a stábból az Ossiant. Ilyenkor tényleg felesleges valami malíciózus cikket lehozni, a magasztalókért meg meg lehet venni a Hammert.
Idézet
 
 
#39 goodbye 2019-10-06 18:51
Senkinek sem azzal van a baja hogy Ákos játsza az elmebeteget. Az elégedetlen kommentek többsége azért érkezett, mert ő emiatt van ott, ahol, míg akik zeneileg jobban teljesítenek és kevesebb hülyeséget beszélnek, azok mellőzve vannak. Bocsánat az offért, de az új Dragonforce albumról mikor lesz kritika?
Idézet
 
 
#38 Syracuse 2019-10-06 17:46
A politikai okokból történő nélkülözést én is rühellem, szerintem egy zenésznek (vagy bármely más véleményvezér közszereplőnek) ki is kell fejtenie a politikai véleményét, ha van. Ráadásul ha minden olyan előadót hanyagolnánk, akinek jobb- vagy épp baloldali nézetei vannak, hát pont akkor politizálnánk mi is keményen.
No de, a pop=fos témáról beugrott Chrysta Bell, hogy mekkora királyság már, hogy írtatok róla, meg is hallgattam az új albumát, és elszálltam. De pl. a synthwave és főleg Carpenter Brut imádatomat is részben nektek köszönhetem, úgyhogy csak így tovább.
Amúgy zeneileg meg: én nem bírom se Ákost, se a Bonanza Banzait, de valószínűleg sokan mások meg igen.
Idézet
 
 
#37 goodbye 2019-10-06 17:17
Szerintem felesleges bármit kommentelhetetl enné tenni, attól hogy megakadályozzát ok az embereket a véleménynyilván ítás van, még egyesek hülyék maradnak. Nyugodtan, attól majd biztos gerincét növeszt a Művész Úr, hogy törlöd a bűneire utaló kommentjeimet. Én bármit elhiszek, csak nehéz megérteni ezt a hozzáállást. Az Ossiant mellőzni olyan mintha a Metallicát hanyagolnátok. Ha úgy gondolod, hogy ez a téma messzire vezet, örömmel olvasnék róla egy elemzést az oldalon, a Slayerről és a Gunsról is nagyon jó cikkeket ïrtál. :)
Idézet
 
 
#36 Draveczki-Ury Ádám 2019-10-06 13:58
Idézet - goodbye:
Valószínűleg a sznob olvasótábor miatt nincsenek Ossian kritikák. Divat őket szarnak tartani. Pedig 30+ éve a szakma élvonalában vannak.

1. Nem, nem ezért. Mint mondtam, ha valaki akarna Ossian-kritikát írni, írhatna. Főleg, hogy jelen kommentszekció alapján biztosan nem tennénk kommentelhetővé . :D Ezt is csak azért nem teszem utólag kommentelhetetl enné, mert gáz lenne, de nagytakarította m egyet nemrég, többek között a te gyűlölködéseid közül is gyomláltam.

2. Természetesen nem kell hinned nekem, azt gondolsz, amit akarsz.

3. Az megér egy misét, hogy aki nem szereti az Ossiant / akármit, az csak sznobságból nem szeretheti-e, de ez már tényleg baromi messzire vezet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.