Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Phil Collennek bejött a rocker Tom Cruise

Június 15-én mutatják be Amerikában a Rock Of Ages musicalből készült filmet, amelynek már a címét is a Def Leppardtól kölcsönözték a szerzők, és a hajmetalos korszak nagy slágereiből válogat. Phil Collen, a banda gitárosa a Noisecreepnek elmondta: találkoztak az egyik főszerepet játszó Tom Cruise-zal, és nagyra értékelték, milyen elhivatottsággal közelített a filmsztár a dalaikhoz.

„Cruise óriási munkát végzett", mondta Phil Collen a Noisecreepnek. „Ő énekli a dalban Joe Elliott vokáltémáit és az enyémeket is, tulajdonképpen mindent. És most egy olyan emberről beszélünk, aki korábban soha életében nem énekelt... Sok színész készül rá úgy a filmszerepeire, hogy teljesen belebújik az adott karakter bőrébe, és ő is pontosan ezt csinálta. Elmesélte, hogy négy-öt hónapon át heti öt napig, napi öt órát melózott csak azért, hogy képes legyen megfelelően elénekelni a szerephez szükséges dalokat. Fantasztikus volt hallani ezt... És az is roppant rokonszenves volt, mennyire a földön jár Tom Cruise. Nagyon szerény volt, és azt is elárulta nekünk, mekkora klasszikusnak tartotta mindig is a Pour Some Sugar On Me-t. Azt mondta, egy ilyen nóta meg is érdemelte mindazt a tiszteletet és figyelmet, amit csak bele tudott adni. Nagyon megtisztelő volt ilyesmit hallani."

Collen elárulta: látta a Rock Of Ages musicalt a Broadway-n, és tetszett neki. „Buzis és giccses, tökéletesen elkapja annak az időszaknak a hangulatát, de nem valami Spinal Tap-féle próbálkozásról van szó, vagyis nem kinevetik azt az érát, hanem együtt nevetnek vele. Van benne némi High School Musical meg Glee érzés is, csak éppen a Sunset Stripre átdolgozva. Akár még úgy is fogalmazhatunk, hogy olyan ez az egész, mint a West Side Story, csak éppen a '80-as évek nagy nótáival."

A filmváltozat rendezője, Adam Shankman szerint Cruise a felkészülés során egyaránt sokat merített W. Axl Rose-tól, Bret Michaelstől és Keith Richardstól, miközben megformálta a dicső múltjának emlékeiből táplálkozó idősödő muzsikus, Stacee Jaxx karakterét. A sztár a Pour Some Sugar On Me mellett olyan rockklasszikusokat énekel majd el a filmben, mint a Scorpions Rock You Like A Hurricane-je, a Bon Jovi Wanted Dead Or Alive-ja vagy a STYX Renegade-je. Cruise egyenesen Axl énektanárjával gyakorolt a szerepre.

A Rock Of Ages musicalt először Los Angelesben mutatták be 2006-ban, a Broadway-n pedig három évvel később debütált – hatalmas sikerrel. A mű sztorija és zenéje egyaránt a '80-as évek rockjára épül, köztük a Def Leppard mellett olyan előadók slágereire, mint például a STYX, a Journey, a Poison, az Asia, Pat Benatar, a Bon Jovi, a Scorpions vagy a Twisted Sister. A filmben Cruise mellett Alec Baldwin, Mary J. Blige és Catherine Zeta-Jones játsszák a főszerepet, de egy rövid cameo erejéig a korszak olyan rocksztárjai is felbukkannak, mint Sebastian Bach és Nuno Bettencourt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.