Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lehet, hogy mégsem lesz teljes a Black Sabbath újjáalakulása

Bill Ward nélkül készülhet el a Black Sabbath már javában íródó friss nagylemeze, és könnyen elképzelhető, hogy a dobos a zenekar turnéján sem kíván részt venni. Ward hivatalos nyilatkozata szerint az elé tolt szerződés vállalhatatlan feltételeket tartalmaz.

„Semmit sem szeretnék jobban, mint részt venni a Black Sabbath lemezkészítési munkálataiban és turnéjában", írja Ward. „Ennek ellenére nem tudom tovább folytatni a dolgokat, ameddig nem tolnak elém egy olyan szerződést, amit jó szívvel alá tudok írni. Egy olyan szerződésről beszélek, ami mutat némi tiszteletet és respektet velem mint eredeti zenekari taggal szemben. Tavaly jóhiszeműen kezdtünk el együtt dolgozni Tonyval, Ozzyval és Geezerrel, és ismét jóhiszeműen ott voltam a november 11-ei Los Angeles-i sajtókonferencián is. Néhány nappal ezelőtt azonban, majdnem egy évnyi tárgyalási próbálkozásokat követően egy újabb aláírhatatlan papírt toltak elém."

Ward hangsúlyozza: döntése nem végleges, készen áll arra, hogy elhagyja az Egyesült Államokat, és csatlakozzon a többiekhez, akik Tony Iommi betegsége miatt Birminghamben dolgoznak Rick Rubin producerrel az új Sabbath lemezen. „Mindenképpen játszani akarok az albumon, és turnézni is akarok a bandával", szögezi le, kiemelve, hogy némiképp kiközösítve érzi magát a zenekarból, és fogalma sincs, mi történik, ha nem írja alá a számára vállalhatatlan szerződést. „Ha aláírom úgy, ahogy elém tették, elvesztem a jogaimat, megbecsülésemet és tisztelhetőségemet rockzenészként", írja Bill. „Egy hard rock/metal bandában nőttem fel: akkor kiálltunk valamiért, és őszintén, szívből játszottunk. Az egységben hiszek. Ha a helyemre állítanak valakit, szembe kell néznem veletek, az imádott Sabbath rajongókkal. Remélem, nem engem tesztek majd felelőssé azért, hogy az előzetes beharangozással szemben nem tudott összejönni az eredeti Black Sabbath felállás. Mindenféle találgatást megelőzve szeretnék biztosítani mindenkit, hogy továbbra is megingathatatlan a lojalitásom a Sabbath-hoz. Megyek, ha kapok egy vállalható ajánlatot. Az álláspontomat nem a kapzsiság mozgatja, és nem az, hogy nagyobb szeletet kapjak a tortából – nem is zsarolni akarom a többieket. Csak azt szeretném, ha elismernék a hatásomat és a hozzájárulásomat a zenekarhoz, beleértve ebbe a tizennégy évvel ezelőtt kezdődött újjáalakulásokat is."

A Black Sabbath újjáalakuló turnéja kapcsán a háttérben mozgó erők az előzetes kalkulációk szerint körülbelül 100 millió fontos, mintegy 159 millió dolláros bevétellel számolnak, vagyis ha bejönnek a számítások, a négy muzsikus egyenként körülbelül 40 millió dollárt vihet majd haza, mire lefut a teljes kör. Ez mostani árfolyamon számítva több mint 9,2 milliárd forintot jelent fejenként.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.