Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Duplázik Budapesten a Kyuss Lives!

Május 29-én ismét Budapesten lép fel a három egykori Kyuss tagot is tömörítő Kyuss Lives!, akik a nagysikerű tavalyi magyar buli után ezúttal a Barba Negra Music Clubban teszik majd tiszteletüket.

A Kyuss Lives! felállásában három eredeti Kyuss tag is szerepel, hiszen John Garcia énekes, Nick Oliveri basszusgitáros és Brant Bjork dobos egyaránt részt vesznek a projektben egy új gitáros, Bruno Fevery társaságában. A tavalyi koncert hatalmas sikert aratott a Petőfi Csarnokban, így aki akkor lemaradt, az azért, aki pedig ott volt, az azért igyekezzen őket megnézni idén tavasszal is.

A Kyuss a '90-es évek első felében valóságos underground forradalmat indított el az 1992-es Blues For The Red Sun, az 1994-es Welcome To Sky Valley és az 1995-ös ...And The Circus Leaves Town albumokkal, a mélyre hangolt riffelésre, elszállós dallamokra épülő jammelős témák révén a zenekar rengeteg rajongót gyűjtött és számtalan zenészre gyakorolt alapvető hatást. Nick Oliveri helyén az utolsó két lemezen már Scott Reeder játszott, Brant Bjorkot pedig a '95-ös albumon váltotta Alfredo Hernández. A porszívóhangzású riffek, betépett jammelések és sivatagi generátor-partik nagymesterei 1996-ban oszlottak fel általános értetlenkedés közepette, a sokkal komolyabb áttörés küszöbén: saját bevallásuk szerint a zenekar megfáradt, és nem látták értelmét a további közös munkának. Ezt követően a tagok számos projektben megfordultak, tartósan azonban csak Homme maradt a reflektorfényben a Queens Of The Stone Age révén, ahol egyébként Oliveri is többször megfordult.

Bjorkkal készített tavalyi interjúnkért kattints!

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 CFI 2012-01-23 12:36
évente legalább egyszer, így kell ezt. megjelenés kötelező!!!
Idézet
 
 
+7 #1 Tomika 2012-01-20 15:06
Ott a helye mindenkinek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.