Shock!

május 31.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Wendigo - Budapest, 2006. október 14.

Jó pár év komoly munkája ért nemrég révbe a Wendigo első lemezének formájában. A korongot ismerők biztos osztják véleményemet, hogy egy igen érett, előremutató, összeszedett anyag került ki a Da Capo, Stonehenge és Behinia zenekarok egykori tagjainak keze közül, akik mellesleg az ország különböző pontjain (sőt, a határon túl is) lakva tartják össze ezt a prog-power-modern metal stílusok határán egyensúlyozó csapatot. Tényleg elismerésre méltó teljesítmény, mint ahogy a lemezbemutató koncert is az volt.
időpont:
2006. október 14.
helyszín:
Budapest, Kultiplex
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

Az Wendigo előtt játszó Demonlordot sikerült lekésni, így már BZ és tarfejű tettestársai voltak a színpadon. A Let It Out lemezről az összes dal elhangzott, ha igaz (igazán nem számoltam, de asszem mindegyikre sor került), mellette viszont volt jó néhány meglepetés is. Persze mindez kiváló előadásban, Jozzy és Kozi jóvoltából agyér-pattintó szólóorgiákkal tűzdelve. A gitárhangzás sajnos kifelé szerintem túl horzsoló volt, de a Kulti hangfalait elnézve ez nem is volt meglepő.

WendigoElőrébb állva viszont már az alapok domináltak, de egy Mesa Boogie / Orange párosítás nem tévedhet. Nagyon jót tett a műsornak, hogy BZ hangja abszolút top formában volt, mint ezt a hidegrázós refrénű Ricochet is igazolta. Az énekes színpadi jelenlétének és énekteljesítményének is jót tett – szerintem – hogy nem próbálta meg bepörögni a deszkákat, hanem a színpad közepén állva, hatásosan gesztikulálva tolmácsolta a mély tartalmú szövegeket.

A másik csúcspont számomra a lemezen nem annyira kiemelkedő címadó volt, ami élőben nagyon átjött – még a St. Angeres riff-foszlány sem akasztott meg, a végén lévő Meshuggah-szintű aprítás pedig heves bólogatást váltott ki mindenkiből, főleg a mellettünk vigyorgó WackorMikiből, aki hallatta is zárlatos wah-pedálhoz hasonló orgánumát a Rain Makerben. A másik sztárvendég Egervári Gábor volt az After Cryingból (ahol szintén BZ énekel) – ő egy sajnos igen halk fuvolaszólóval járult hozzá a koncerthez.

Setlist:

1. (Intro) + Broken
2. Disconnected
3. Ricochet
4. Frozen (Madonna cover)
5. Rain Maker (WackorMikivel)
6. Unity (Unplugged)
7. Sangre De Dios (Unplugged)
8. Two As One (a fuvolán Egervári Gáborral from After Crying)
9. Butterfly
10. Prophets Of Emptiness
11. Bloodline (Slayer)
12. I'm Broken (Pantera)
13. Let It Out
---
+1. This Love (Pantera)
+2. Thousand Voices

Az est meglepetése a Madonna-feldolgozás (Frozen – után két napig ezt dúdoltam, hogy „love is a bird”) és az akusztikus blokk volt. Utóbbiban az anno Daniel Gildenlöw-vel előadott Stonehenge-korszakos dal, a Unity és a Wendigo spanyol refrénű nótája (Sangre De Dios) fért bele, aminek végén persze „visszajött az áram”. BZ valamikor a közönség soraiba is lepattant, és a ráadásban elnyomott This Love (az I’m Broken mellett az est második Pantera dala) előadásába is bevonta az első sorokat. A felváltva üvöltős refrénnél a mikrofont lenyújtva felváltva hallatta hangját az ott küzdő fiatal hazai metal-elit: Vári Gábor (Dystopia) és Dr. Pötörke Zoltán a Salvus-ból. Igencsak sütött a téma a hangjukkal.

Feldolgozásként volt még a Slayer vérvonalzója, ami jól áll a csapatnak, de még jobban állna, ha attól a bizonyos [NVRMR] zenekartól is bevállalnának már végre valamit.

Utolsó dalként a klipes Thousand Voices hangzott el – tessék megnézni, letölteni, ha még nem volt szerencsétek hozzá. És még egyszer köszi és gratuláció a csapatnak.

További fotók:
Wendigo

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.