Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Hopika: Demo 2002

Jajj, ez a zenekarnév... TILOS lenne ilyen névvel kiadni demót egy zenekar kezei közül, Hopikaként nehéz komolyan venni őket, anélkül, hogy az ember egy hangot hallott volna belőle. Na megpróbálom azért. Pont egy éves a felvétel, tavaly májusban rögzítették a Park Platz stúdióban, demónak megfelel, persze vannak hiányosságai.

Az intro után tudjuk meg valójában milyen zenét játszik a csapat. Amit a biográfiából nem lehetett kibogozni, abban mindent az égvilágon leírtak, csak lényeges infókat hagyták ki, na ilyen biót sem szabad elküldeni. A Kiút Ő címet kapta az első dal, dallamos ének, viszont van egy olyan riff, ami azért már megdörren, a második dalnak is van egy sajátos lüktetése, annak ellenére, hogy nem egy bonyolult zene. Az énekhangot lehetne fejleszteni, a hamis hangokat kiszűrni!! Nem kell olyan dallamokkal próbálkozni, ami nagyon nem megy még...

Ami meg megy, azt bátrabban kéretik zengeni. Naszóval mikor elértem a harmadik dalhoz már körvonalazódott, hogy valamiféle modern metalt bírnak játszani a srácok, mivel ez a dal kifejezetten Linkin Parkos, kicsit Bizkites (azért most ne ijedjetek meg olvasók, nem nyál, próbálnak súlyriffelni Hopikáék) vonalat követnek. Amire törekedni kellene, annyi, hogy a dalokat nem ártana gördülékenyebben megírni valahogy olyan lustán folynak a hangok, javasolnám, hogy épphogy picikével gyorsabban játsszák őket. Húzósabb lenne. A gitárszólót sem kellene erőltetni még... Az utolsó dal angol nyelvű, nyelvtani hibákkal megtűzdelve (ja, mert amúgy magyar szövegeik vannak), amíg sok a gyerekbetegség a dalokban, addig érdemesebb lenne a magyarnál maradni.

Azért nem egy elveszett próbálkozás, néhol felvillant már, hogy ha sokat dolgoznak még, oda tudnak egyszer csapni. Évek múlva. (Jaj, de ez a zenekarnév...)

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.