Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Több mint ötven év után készítette el első lemezét Ian Gillan és a The Javelins

Igazán különleges albummal jelentkezik nyár végén Ian Gillan: a Deep Purple frontembere első zenekarával, a The Javelinsszel ad ki lemezt, akikkel annak idején sosem jutottak el idáig.

0630javelins

iangillanjavelins_cAugusztus 31-én, az earMUSIC gondozásában kerül a boltokba az Ian Gillan And The Javelins első nagylemeze. A csapat eredetileg a ’60-as évek elején alakult különböző pop-, soul-, country-, jazz- és blueselőadók hatására, és Gillan saját bevallása szerint is ebben a csapatban találta meg a saját hangját énekesként. A The Javelins annak idején végül nem jutott el az önálló albumig, de végső soron jobb később, mint soha: a most kiadandó albumra olyan dalok kerülnek, amelyeket a zenekar 1963 környékén játszott a klubokban.

Emellett a felállás is a régi: Ian mellett Gordon Fairminer és Tony Tacon gitározik, Tony Whitfield basszusgitározik és Keith Roach dobol a csapatban. Érdekesség, hogy utóbbiak menet közben mind rég kikoptak a zeneiparból, egyikük sem vált úgymond professzionális muzsikussá Gillant leszámítva. A lemezen vendégként ugyanakkor Don Airey is zongorázik.

A Do You Love Me című dal máris meghallgatható a lemezről. A zenekar koncertezni természetesen nem nagyon fog Gillan zsúfolt időbeosztása miatt, vagyis a kiadvány elsősorban amolyan egyszeri kuriózumnak tekintendő.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 SUBI 2018-07-04 11:15
Óvatosan fogalmazva odab.asz...
Kár, hogy nincs hozzá hangszeres videó, aranyosak lehetnek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.