Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Icarus And I: új szám a While Heaven Wepttől

0817whwIcarus And I a címe annak a dalnak, amelyet közzétett a While Heaven Wept az október 27-én megjelenő Suspended At Aphelion albumról. Az anyag az év egyik legizgalmasabb progresszív konceptalbumának ígérkezik.

A banda legambíciózusabbnak, legepikusabbnak, legprogresszívebb albumának ígért Suspended At Aphelion egyetlen dalból áll, amelyet tizenegy részegységre osztottak, és az alapokat a While Heaven Wept legklasszikusabbjának számító Fear Of Infinity anyagot készítő felállása játszotta fel. „A legtöbb lemezünk tematikus volt, de ez az első alkalom, hogy egy albumunk tényleg teljesen konceptuális, méghozzá abban az értelemben, ahogy a Pink Floyd, a Genesis, a Rush, a Marillion, az Iron Maiden, King Diamond, a Queensryche és természetesen a Fates Warning is dolgozott", mondja a műről Tom Phillips, a csapat főnöke. „Zeneileg pedig valahol a fentiek metszéspontjában helyezkedik el a lemez, csak vegyül bele egy kis Bathory-íz is a viking korszakukból."

0817whwcA dallista az alábbi:

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus

A While Heaven Wept ezúttal nem használt fel korábban született ötleteket az anyaghoz, minden téma viszonylag friss, és a lemezen vendégek is felbukkannak két ex-Fates Warning-muzsikus személyében: egyikük Mark Zonder dobos, a másik pedig a connecticuti progresszív istenek egyik alapítója, Victor Arduini gitáros. A banda a szimfonikus elemeket sem szintetizátorokkal, hanem valódi nagyzenekari hangszerekkel tette hozzá a számokhoz. A producer Kevin Gutierrez volt, akivel a 2002-es Of Empires Forlornt is készítették.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Adam 2014-09-22 10:35
Nagyon várom, ráadásul megfogadták a rajongók tanácsát, és meghagyták az anyag dinamikáját! Hallani is milyen szépen szólnak a dobok és az ének is mennyire kristálytiszta, még youtube-on is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.